Rooibos

Rooibos

Rooibos, även kallat rött te, görs av de översta kvistarna på Rooibosbusken, vilken tillhör familjen ärtväxter och enbart påträffas i södra Afrika. Kvistarna skördas, torkas och jäses innan de är redo att läggas i koppen.

Växten har använts under tusentals år av den lokala befolkningen som medicinalväxt. Drycken anses nyttig då det är helt teinfritt, innehåller höga halter antioxidanter och har låg garvsyrehalt. Rooibos innehåller även kalcium, järn, zink, magnesium och fluor.

Redan på 1700-talet upptäcktes växten av Carl Peter Thunberg och det var han som gav busken dess latinska namn och spred kunskap om egenskaperna i Europa. Fram tills nyligen har Rooibos varit relativt okänt i Sverige men har på sistone blivit väldigt populärt. Roobios kan smaksättas precis som te, med till exempel apelsin, champagne och vanilj. Vi har förstås vår egen blandning, Den Raude.

Nedan är alla våra röda teer i sortimentet listade i vår webbshop. Skrolla i rutan och använd gärna sökfunktionen i webbshoppen för att hitta just din favorit.

Rött te i vårt sortiment

Handla i webbshoppen