Nyhet! Kallbryggt Kaffi

Kallbryggt Kaffi

I veckan har det varit premiär hos oss för Kallbryggt Kaffi. Hösten 2012 var vi i USA och smakade riktigt gott kallbryggt kaffe för första gången, och har laborerat med en egen variant sedan dess.

Resultatet är äkta bryggkärlek från Visby. Bryggt för hand av Oskar på Kränku helt utan tillsatser. Brygden, som baseras på gotländskt vatten och vår egen kaffeblandning Kaffi, får dra i kyl i 18 timmar innan den filtreras och buteljeras. Det blir ett fylligt kaffe med en söt avrundning och toner av choklad och vanilj. Tack vare grovmalet kaffe och kallt vatten kommer helt andra smaker fram jämfört med vanligt kallt kaffe. Du får en dryck helt utan bitterhet med en fyllig kropp och lång eftersmak. Det går alldeles utmärkt att värma drycken eller servera den kall med en skvätt mjölk. Men för bästa effekt rekommenderar vi att den serveras väl kyld en varm sommardag. Njut!

Iskalla flaskor står nu i kylen. Kallbryggt Kaffi kostar 35 kr för en flaska med 25 cl och 65 kr för en flaska med 50 cl. Säljs i butiken i Visby och i vår egen webbshop.

Vi har samlat våra kunders vackra foton av Kallbryggt Kaffi på en egen Pinterest-sida. Kika in!