Efterlängtat regn

Nya bladskott

Nya bladskott

Gotland har perfekta somrar för semester och bad med mycket sol och värme. Denna sommar har den innehållande värmeböljan dock utmanat även de mest värmeälskande besökarna. Något som är mer utmanade än värmen för teplantorna är bristen på regn. Inte sedan i början av maj har teodlingen sett ett ordentligt regn.

Tills förra helgen då himlen öppnade sig en stund och regnet vräkte ner. Teplantorna fick sig en välbehövligt dusch. Och den bäck som ser till att de får vatten resten av tiden fylldes på ordentligt.

De teplantor som finns i butiken har vi försett med vatten från luftkonditioneringen. Det har funnits mer än tillräckligt för de ska klara sig.

Levande rötter på medtagen teplanta

Levande rötter på medtagen teplanta

Trots detta väder så klarar sig teplantorna ganska väl. En positiv upptäckt är att de teplantor som har helt vissna eller inga blad mår bättre än vi tidigare trott. Inspektion av rötterna visar att de fortfarande är vid liv. Och ett antal av dessa har även gett nya bladskott.

Så passa på att skaffa din egen teplanta i vår butik eller från vår webbshop.