Oskars Oolong

Oskars Oolong

Ingredienser: Oolongte från Kina, sydkoreanska vildpäron, ingefära, äppelbitar, hibiskusblommor, nypon, citrongräs, citronmeliss, arom av persika.

Handla i webbshoppen

Ett halvgrönt och rullat te med mild smak och inslag av persika, ingefära och vildpäron.

Hej! Jag heter Oskar och är teblandare i andra generationen. Ett hantverk som jag lärt mig av min pappa Sylve som grundade Kränku 1977. 2010 flyttade jag och min familj tillbaka till Gotland för att satsa på familjeföretaget.

Under min fjärde höst tillbaka på Gotland, kände jag att det är dags för min alldeles egna blandning. I ett år har jag letat teer, blandat, provsmakat, blandat och provsmakat igen. Jag har sedan länge varit fascinerad av karaktären på oolongte, ett te som rör sig i gränslandet mellan svart och grönt och ofta bjuder på en mild och fyllig smak.

Jag ville också försöka att smaksätta oolongen på ett sätt som gör den rättvisa och samtidigt för Kränkus tradition med smaksatta teer vidare. Resultatet blev Oskars Oolong, ett halvgrönt och rullat te med mild smak och inslag av persika, ingefära och vildpäron. Alla ingredienserna är utvalda för sina speciella smakegenskaper, t ex så är vildpäronen direktimporterade från den sydkoreanska temästaren Yunseok Cho, och här hittar de en fin balans tillsammans och skapar ett te som fortsätter bjuda på nya smaker när det sjunker i temperatur och när det bryggs igen och igen på samma blad.

Illustrationen är gjord av den fantastiskt duktiga Magnus Häglund, en gotländsk designer bosatt i Gävle.