Om oss

Kränku Te & Kaffe är en gammaldags tebutik mitt i världsarvstaden Visby. Vi säljer te, kaffe och godis i lösvikt på gammaldags vis över disk. Vi har över 100 sorters te i sortimentet, och är mest kända för våra drygt 30 egna teblandningar. Guteblandningen blandades för första gången 1978 och är både vår första och mest populära teblandning.

Du hittar också choklad från hela världen, burkar, kryddor, gotländska delikatesser samt en stor porslinsavdelning. Perfekt för både finsmakaren och vardagsnjutaren.

Hur började det?

Hösten 1977 förverkligade vi vår dröm och öppnade Kränku, den första tebutiken i Visby. Då fick vi kontakt med vår kunniga televerantör, som än idag förser oss med te. Ursprungligen hade vi 14 tesorter, bland annat svart vinbär och citron. Vi tyckte att en tebutik behöver en egen teblandning och då skapade Sylve Guteblandningen. Den blev och är en succé och efter det har det blivit vårt signum att göra egna teblandningar, numera över 30 stycken.

Vad betyder Kränku?

Kränku är gutamål och betyder liten rund trebent mjölkpall. Varför heter då en tebutik så? Vi ville ha ett vackert klingande ord på gutamål. Vårt varumärke har därför blivit den av Nisse Hammarström skapade urguten sittande på kränku med en kopp te.

Framtiden?

Vi har nu arbetat med te i snart 40 år och genomgår just nu en spännande generationsväxling. Förhoppningen är att vi ska fortsätta erbjuda en riktigt mysig testund för så många som möjligt och målet är, och har alltid varit, nöjda kunder. Vi vill fortsätta att utveckla nya tesorter och spännande produkter och hoppas kunna bjuda på nya favoriter, allt eftersom smaker och trender förändras. Samtidigt vill vi bevara en gammeldags stil i butiken, men också vara nyfikna och erbjuda våra kunder nyheter och kunna möta våra kunder på andra arenor utanför butiken i Visby. Vi önskar oss flera trevliga år och många goda testunder för våra kunder.