Hallå där… Magnus Häglund

Som illustrerat vår nya teblandning – Oskars Oolong.

Magnus Häglund

- Vem är du?
Jag är en 43-årig trebarnspappa som jobbar med grafisk formgivning och illustration, med bisysslor som serieteckning och musikskapande. Stort intresse för musik, litteratur, film och vetenskap.

- Vad har du för anknytning till Gotland?
Född, uppvuxen, och har bott där nästan hela mitt liv, tills alldeles nyligen då jag flyttade till Gävle.

- Vilken är din favoritplats på ön?
Det lilla stället i Bandelundaviken där jag tillbringat alla mina somrar.

- Hur tänkte du kring illustration? Hur lade du upp arbetet?
Jag ville knyta an till tidigare ”personteer” – Sylves lilla gröna, Farmor Huldas – och jag ville göra något lite stiligt, lagom gammaldags, utan att det skulle vara för kitschigt retro. Rent praktiskt så skissade jag på papper, och ”tuschade”, färglade och trixade med typografin i datorn. Sen presenterade jag ett flertal färgsättningar för Kränku och vi kunde gemensamt komma fram till resultatet ni ser idag.

- Vilken teblandning från Kränku är din favorit?
Inte så originellt kanske: jag blir aldrig trött på Guteblandning. Men på senare tid har jag fastnat för Källingblandning. Och Oskars Oolong!